Over Kleine Bij 

Kleine Bij geboortekaartjes is het bedrijf van designer Mouchette Harms.

Als kind was Mouchette altijd aan het tekenen en knutselen, dus na de middelbare school was de Kunstacademie een logische stap. Aan de Kunstacademie in Den Haag studeerde ze grafische vormgeving. Ze kreeg onder meer les van Max Velthuijs, bekend van de prentenboeken van "Kikker". Hij raadde haar aan door te gaan met illustreren. Na de Kunstacademie, met een diploma op zak, werkte Mouchette bij verschillende ontwerpstudio's, maar al snel begon ze als zelfstandig designer te werken. Eerst begon ze met het ontwerpen van wenskaarten, maar al snel ook geboortekaartjes. Dat was in 1993, toen waren de geboortekaartjes een beetje saai en vooral met veel beren. Mouchette had veel inspiratie en ontwikkelde een eigen stijl, kleurige geboortekaartjes, met grappige tekeningen en vrolijke baby's . Ze maakt nu al geruime tijd met heel veel plezier geboortekaartjes voor uitgeverij Kunst Adelt. Ook ontwerpt ze wenskaarten en kinderboekjes voor verschillende uitgeverijen. Grafisch werk in opdracht, zoals huisstijlen, logo's en folders maakt ze nog steeds. Wenskaarten en ander grafisch werk kan je bekijken 

op www.studiomouche.nl
 

Unieke en handgetekende geboortekaartjes

De geboortekaartjes van Kleine Bij zijn uniek en met de hand getekend. Ze zijn allemaal met veel plezier ontworpen door designer Mouchette Harms. Geen massaproductie en kaartjes die je overal vindt maar echt originele geboortekaartjes, waar je blij van wordt.
Met veel zorg kiest Mouchette de compositie en kleuren. Inspiratie komt eigenlijk overal vandaan, haar drie kinderen, dieren, bloemen, mooie wandelingen en vakanties. Kenmerkend zijn ook de rode wangen die de getekende baby's en dieren vaak hebben. Ze vindt het leuk om met verschillende materialen te werken, dat zorgt voor een mooie variatie in de collectie geboortekaartjes. 

Ook een portret van je baby kan je laten maken, zo heb je een heel origineel geboortekaartje. Voorbeelden daarvan kan je vinden bij geboortekaartje met babyportret. Haar lievelingsdier is de uil, die ze graag een plaats geeft op haar geboortekaartjes. 

Wil je zelf je geboortekaartjes maken? Kijk hiervoor dan even bij 'geboortekaartjes maken', deze geboortekaartjes bestaan uit losse elementen zodat je eenvoudig zelf een geboortekaartje naar wens kan maken. Regelmatig ontwerpt Mouchette weer nieuwe geboortekaartjes, inspelend op de nieuwste trends.

Is je interesse gewekt? Neem dan snel een kijkje in onze populairste categorieën: