Geboortekaartjes maken

Wil je zelf geboortekaartjes maken? Dat kan met onze handige ontwerptool. 

Klik hieronder op ‘zelf geboortekaartjes maken’ Klik op de volgende pagina op ‘maak deze kaart’ rechts bovenaan. Je bent nu in de ontwerptool en hebt een blanco kaartje tot je beschikking. Laat je creativiteit de vrije loop! Je kan kiezen uit een aantal verschillende illustraties en achtergronden. Ook kan je zelf een geboortekaartje maken met een mooie foto van je baby. Voorbeelden hiervan kan je vinden bij 'Geboortekaartjes maken'. De kleine motieven, zoals de sterretjes en hartjes zijn leuk voor op de achterzijde van je geboortekaartje. Onderaan deze pagina vind je nog meer ontwerptips. Alle geboortekaartjes die je hieronder ziet staan bestaan uit losse elementen die je zelf kan aanpassen met behulp van de ontwerptool.

Klaar met ontwerpen? Maak dan een account aan en bestel je zelfgemaakte geboortekaartjes.

Bestel een gratis proefdruk met code PD01KB.

 

Twijfel je nog over je eigen ontwerp?

We helpen je graag! Als je er niet helemaal uit komt sla dan het kaartje op waar je mee bezig bent in je account en laat via de mail weten welke aanpassingen je graag wilt zien. Dan pakken wij dat voor je op. 

 


De designtool

Als je graag zelf je geboortekaartje wil ontwerpen kan dat heel eenvoudig met de ontwerptool.
Als je op een geboortekaartje klikt opent de ontwerptool vanzelf. Je kan ook een geboortekaartje maken met een mooie foto van je baby, deze kan je eenvoudig uploaden van je computer.
Begin met het uitzoeken van een achtergrond, deze staan bij achtergrond onder 'kleuren'
Kies hierna bij illustraties 'motieven' een of meer afbeeldingen. Deze kan je groter of kleiner maken door middel van het oranje blokje rechtsonder de illustratie. Je kan ze ook eenvoudig verschuiven met behulp van het groene symbooltje boven aan de illustratie.
Heb je een kader geplaatst waar de naam van de baby in moet staan, zet dan de tekst in het kader. De tekst kan je verschuiven en naar wens groter of kleiner maken.
Om alles netjes onder elkaar te kunnen zetten kan je gebruik maken van het raster (de ruitjes).
 

Tips voor het zelf maken van geboortekaartjes

 • Elk geboortekaartje is opgebouwd in lagen, deze zie je aan de linkerkant in de ontwerptool staan. Zodra je op een achtergrond of illustratie klikt, verschijnt er een menu 'instellingen'. Hier is het mogelijk om eventueel een illustratie te wissen en een andere te plaatsen. Wil je graag een andere achtergrond of illustratie, dan moet je eerst de oude verwijderen in de lagen. 
 • Maak gebruik van de losse illustraties in de ontwerptool of plaats een mooie foto van je baby op je geboortekaartje.
 • Pas de kleur van je tekst aan op de kleuren van de illustratie. Zo wordt je geboortekaartje een mooi geheel. 
 • Gebruik voor je tekst niet meer dan twee verschillende lettertypes. Anders wordt het rommelig. 
 • Zorg dat de tekst niet te licht van kleur is, zodat alles goed leesbaar is. 
 • Zet de tekst niet te dicht tegen de rand van het geboortekaartje.
 • Verschillende kleuren tekst op je geboortekaartje kunnen mooi zijn, maar gebruik dan wel één lettertype. 
 • In de ontwerptool kan je tijdelijk een raster plaatsen, zodat je de tekst mooi onder elkaar kunt zetten. Dit raster staat rechts boven het kaartje (de knop met de ruitjes). Als je het raster aanklikt gaat het weer weg. 
 • Maak je tekst niet heel groot of heel klein. Kijk voor inspiratie even naar de voorbeeldkaartjes op de site van Kleine Bij. 
 • Het kan ook leuk zijn de geboortetijd, gewicht en lengte van je baby op het geboortekaartje te zetten.
 • Een (zelfgemaakt) gedichtje op het geboortekaartje maakt het persoonlijk.
 • Bij twijfel, neem contact met ons op.